Bemutatkozás

Bartus-Domahidy Ágnes

Bartus-Domahidy Ágnes családfelállító vagyok. Életem során mindig emberekkel foglalkoztam, gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt. Kezdetektől fogva az emberi lélek érdekelt. Az évek során egyre jobban kezdett foglalkoztatni a lélek tudatos és tudattalan működése. Így jutottam el a Hellinger-féle családfelállítás módszeréhez.

Államilag elismert, akkreditált családfelállító végzettséggel rendelkezem, melyet Kövesdi Krisztina budapesti Hellinger-terapeutánál szereztem. Korábbi tanulmányaim során 3 éves komplex pszichológiai képzésben is részesültem, a megszerzett tudásomról állami vizsgabizottság előtt is számot adtam.

Tanárként különböző korosztályú gyermekeket tanítottam, azonban nem tudtam azonosulni a kizárólag teljesítménycentrikus oktatási elvekkel. Hiányoltam a gyermeki lélekkel való foglalkozást. Tapasztaltam, hogy évről évre egyre nő a magatartás- és tanulási problémákkal küzdő gyermekek száma. Akkor léptem, amikor felismertem, hogy a pedagógus ebben érdemi segítséget nyújtani nem tud idő és megfelelő pszichológiai ismeretek hiányában. Grafológiát tanultam, államilag elismert okl. grafológus végzettséget szereztem, hogy mélyebben megismerhessem a emberi személyiséget.

Egy idő után a személyiség kialakulásának háttere kezdett el foglalkoztatni. Ki miért lesz éppen olyan személyiségű, amilyen? Az egyik ember miért lesz például önbizalomhiányos vagy félénk, a másik pedig miért magabiztos? Szerettem volna mögé nézni, az eredet és a gyökerek érdekeltek. Így ismertem meg a Hellinger-féle családfelállítás módszerét, amelyben megtaláltam minden kérdésemre a választ. A kézíráselemzés során megszerzett pszichológiai tudás és tapasztalat, illetve a családfelállítás egymást kiegészítve egy komplex pszichológiai látásmódot és egy újszerű lelki tanácsadói problémamegoldó módszert érlelt meg bennem.

Megtiszteltetés számomra az, hogy a Who is Who Magyarországon c. évenként megjelenő, életrajzi enciklopédiája felkért, hogy 2010-től szerepeljek kiadványukban.

Munkámmal minél több ember felé szeretném közvetíteni, hogy problémái megoldásáért mindenki saját maga teheti a legtöbbet.